Zarejestruj sie

Masz juz konto? Zaloguj sie

W szafce: 89 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Jaki fotelik 9-36kg?pomoc w wyborze

08 lut 2010 - 11:35:41

Hej mam pytanie do Was dziewczyny.Jakich fotelikow uzywacie dla dzieci w wieku 4l wzwyz,chodzi mi o te najwieksza kategorie wagowa do 36 kg.Wlasnie postanowilismy wymienic fotelik i zastanawiamy sie jaki wybrac kolejny.Standardowo interesuje nas bezpieczenstwo dziecka jak i wygoda,cena tez:)Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami.

W szafce: 18 rzeczy
Status:
zweryfikowana

08 lut 2010 - 11:44:00

Nas wprawdzie to jeszcze nie dotyczy ale już oglądałam i znajomi też kupili i polecają britaxa, nie należą do najtańszych ale wydaje mi się, że są jedne z bezpieczniejszych, poza tym nie kupuje się go na kilka miesięcy ale na dłużej. używanego nie ma sensu kupować bo są one jednak najdluzej używane a co za tym idzie zniszczone...

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-02-08 11:44 przez aandzik86.

Status:
zweryfikowana

08 lut 2010 - 12:01:22

mnie uczulano na to ze uzywane z komisow czesto sa powypadkowe i moga miec konstrukcje mniej stabilna itp.
na rynku jest mnostwo fotelikow ale chcialabym znac troche opinii mamus uzywajacych bo wiadomo producienci swoje a zycie swoje...
ps.brakuje mi tej fotki andzik twego malca wiesz...lapie sie ze szukam hahaha

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-02-08 12:01 przez elwira151.

W szafce: 18 rzeczy
Status:
zweryfikowana

08 lut 2010 - 12:06:09

po ostatnich "zamieszkach" wolalam usunac:)

Status:
zweryfikowana

08 lut 2010 - 12:11:47

ja to nie wiem do konca co tam byloz tymi fotkami kradziezami itp bo przegapilam chyba...
ale to chyba na innym watku trzebaby nadrobic heheh

W szafce: 27 rzeczy
Status:
zweryfikowana

08 lut 2010 - 12:42:22

my też jeszcze nie mamy tego problemu bo jeszcze Niunia w koszyczku jeździ :)
ale za kilka mies jak juz bedzie siedziala to my kupimy...

- RECARO -

Bezpieczeństwo
- regulowana wysokość zagłówka i ścianek bocznych (po dostosowaniu podpórki pod plecy do wzrostu dziecka pasy przesuną się automatycznie na właściwą pozycję, optymalnie ochraniając dziecko)
- zintegrowany, pięciopunktowy pas dla grupy I
- trzypunktowy pas samochodowy dla grupy II i III
- osłona ramion absorbująca niebezpieczną energię
- poduszka pomniejszająca, by zredukować nadmiar miejsca w obszarze bioder

Ergonomia
- regulowana wysokość, by jak najlepiej dopasować fotelik do dziecka
- odpowiednio wyprofilowane oparcie dba o rosnący kręgosłup

Komfort
- oddychające materiały uprzyjemniają jazdę
- pozycja spoczynkowa dla pragnących chwili odpoczynku

Praktyczność
- własny 5-punktowy pas bezpieczeństwa z możliwością demontażu
- centralna regulacja i napinacz pasów ułatwiają obsługę
- prosty montaż: wystarczy włożyć fotelik do samochodu i przypiąć trzypunktowym pasem
- długi czas użytkowania: 1 fotelik dla dzieci od ok. 9 miesięcy do 12 lat (9-36 kg)
- uchwyt do noszenia ułatwia transport
- dzięki prostej regulacji przy przestawianiu podpórki pod plecy pas dopasuje się automatycznie - w ten sposób błędna obsługa jest niemal wykluczona
- pozycja spoczynkowa ustawiana za pomocą pokrętła

Wysoka jakość
- nowoczesne materiały
- tapicerkę można zdejmować i prać w pralce w temp. do 30°C
- kolory, które nie blakną podczas użytkowania

Fotelik RECARO posiada certyfikat zgodności z normą ECE-R44/04
Przeznaczony dla grup 1 - 3 (9 - 36 kg)

cena fotelika w granicach 800 - 900 zł !

<moderacja> usuniecie linku do aukcji allegro

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-02-08 16:57 przez nusia83.

Status:
zweryfikowana

08 lut 2010 - 13:12:55

nam w zasadzie potrzebny juz jest fotelik tylko dla starszakow czyli ten przypinany pasem zwyklym i bez isofixa bo nie mam tego systemu w aucie.:)

W szafce: 43 rzeczy
Status:
zweryfikowana

08 lut 2010 - 14:21:01

Ja polecam fotelik APRICA jest świetny

W szafce: 116 rzeczy
Status:
zweryfikowana

08 lut 2010 - 14:59:21

ja polecam Graco

Zniżki w AXA na OC 50zł i AC 100zł ---- powołaj się na nr polisy: AA/1828123/01

Status:
zweryfikowana

08 lut 2010 - 16:30:19

ja wlasnie ogladam GRACO FOTELIK LOGICO L X COMFORT i CHICCO FOTELIK KEY 2-3
chyba zdecyduje sie na ten drugi bo wyglada stabilniej troszke bardziej zabudowanie

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-02-08 17:26 przez elwira151.

W szafce: 7 rzeczy
Status:
zweryfikowana

08 lut 2010 - 17:24:42

mój 11miesięczny syn jeździ w foteliku coneco comet 9-36kg, kupiliśmy nowy na allegro za 280zł jesteśmy z niego zadowoleni szwagierka też taki ma, najważniejszy jest materiał z jakiego jest wykonany fotelik żeby dziecko się nie pociło wcześniej mieliśmy nosidełko i nasz szkrab po przejechaniu 3km był cały oblany potem

W szafce: 72 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/10

08 lut 2010 - 17:41:36

ja kupiłam dla swojego siostrzeńca fotelik ktory rosnie razem z dzieckiem i siostra jest zadowolona na alegro taki kosztuje 115zł juz z przesyłką i gratis zegarek:)

W szafce: 0 rzeczy
Status:
zweryfikowana

08 lut 2010 - 21:19:00

Mój synek jeździ w Maxi cosi i jest super.

W szafce: 10 rzeczy
Status:
zweryfikowana

08 lut 2010 - 22:53:47

ja mam renolux'a narazie do mam 0-24 ale następny też kupię tej firmy bo bardzo dużo jeździmy a to jedyny fotelik w którym mała się nie poci
następny będzie taki
Firma Renolux jest producentem fotelików samochodowych dla dzieci od urodzenia do 36kg. W ofercie są foteliki z wszystkich grup wagowych w zróżnicowanej kolorystyce. Posiadamy również foteliki z kolekcji "DISNEY" Od kilku lat firma Renoux jako jedyna produkuje foteliki w technologii THD, czyli pianki poliuretanowej formowanej pod ciśnieniem. Foteliki produkowane są we Francji i wszystkie mają certyfikat na zgodność z obowiązującą normą europejską wydany przez francuskie Ministerstwo Transportu. Dzięki wysokiej jakości możemy udzielać gwarancji na wszystkie foteliki.

Wyjątkowa kolekcja oparta na nowoczesnej technologii łączącej piankę poliuretanową z konstrukcją stalową. Dzięki temu siedziska są bardzo wygodne, przytulne dla dziecka, a konstrukcja stalowa zapewnia bezpieczeństwo (foteliki przetestowano w crash testach).

Fotelik TOPCONFORT
Od 15 do 36 kg. Od ok. 3 do ok. 10 roku życia. Dziecko podróżuje przodem do kierunku jazdy.
- wygodne, przytulne i bardzo miękkie siedzisko
- welurowe wstawki
- wzmacniająca stalowa konstrukcja
- regulowana wysokość i nachylenie oparcia
- pokręcając bocznymi pokrętłami można ustawić szerokość bocznych części tak aby idealnie dopasować fotelik do dziecka
- dodatkowe uchwyty bezpieczeństwa na pasy
- możliwość zdjęcia poszycia do prania

a regulacja oparcia to super sprawa dziecko wygodnie śpi, pozatym ma małe te boczne zagłówki co umożliwia jej oglądanie tego co mija bez podnoszenia głowy z oparcia i wychylania się co dodatkowo zwiększa bezpieczeństwo

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-02-08 22:56 przez AnnaSt-d.

W szafce: 63 rzeczy
Status:
zweryfikowana

10 mar 2010 - 09:26:20

Czeka nas teraz kilka podróży - w tym 2 dłuższe i też powoli zaczynam się zastanawiać nad zmianą fotelika. Powiedzcie mi proszę kiedy "przeszłyście" z fotelika - nosidełka na fotelik, w którym dziecko siedzi przodem do kierunku jazdy? Ja w tej chwili mam fotelik z zestawu od wózka X-lander do13kg. Mimo, że mała wagowo to pewnei jeszcze z pół roku w nim by pojeżdziła, ale na chwilę obecną ma już trochę podkurczone nóżki. 5-6h podróży w takij pozycji może być uciążliwe.

W szafce: 62 rzeczy
Status:
zweryfikowana

10 mar 2010 - 09:33:14

my zeszliśmy z nosidełka bo mały szybko wyrósł-nie miał jeszcze 3-ech m-cy... a przy pierwszym kiedy dziecko nie czuło sie w nim dobrze,zanczy w takiej pozycji tylko leżącej i przekornie dźwigało głowe,denerwowało się-to było chyba jakieś4-5m-cy.... myśle ze to zalezy od dziecka...

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-03-10 09:35 przez gato30.

W szafce: 4 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/10

10 mar 2010 - 09:35:45

Nasza mała miała 6 mc jak kupiliśmy już większy fotelik ponieważ w tamtym było jej strasznie nie wygodnie pewnie by się teraz jeszcze do niego zmiesciła ale wiadomo kurtka gruby sweterek itp robi swoje...

Status:
zweryfikowana

10 mar 2010 - 09:36:48

Moja ma w tej chwili 8 miesięcy - stabilnie sama siedzi od 1,5 miesiąca. Na szczęśliwą w foteliku tez nie wygląda... może więc pora na zmiany... Tylko ze ona waży dopiero 8 kg a foteliki niby od 9

a powiedzcie mi jeszcze czy jest sens kupować fotelik 9-18kg czy od razu 9-36kg? Ja się zastanawiam nad recaro - robią foteliki do sportowych samochodów więc wierzę że na bezpieczeństwie się znają.

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-03-10 09:45 przez camika.

W szafce: 116 rzeczy
Status:
zweryfikowana

10 mar 2010 - 09:43:33

ja mojej młodszej kupilam teraz taki bo juz sie nie miescila w tym od wózka heheheeh

fajnie sie zapina, mozna lekko odchylic oparcie o 30 stopni i w ogole rosnie z dzieckiem, a i cena bardzo fajna tylko220 zl

Zniżki w AXA na OC 50zł i AC 100zł ---- powołaj się na nr polisy: AA/1828123/01

Status:
zweryfikowana

10 mar 2010 - 09:48:47

Cytat

maggi79

ja mojej młodszej kupilam teraz taki bo juz sie nie miescila w tym od wózka heheheeh
fajnie sie zapina, mozna lekko odchylic oparcie o 30 stopni i w ogole rosnie z dzieckiem, a i cena bardzo fajna tylko220 zl
Ale oparcia nie ma regulowanego na wysokości?

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Aby się zarejestrować lub zalogować kliknij tutaj