Zarejestruj sie

Masz juz konto? Zaloguj sie

W szafce: 2 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 20:36:58

drogie mamy podzielcie sie doswiadczeniami co stosowalyscie na odparzenia jakie kremy i masci ????????????

W szafce: 10 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/10
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 20:39:47

Sudocrem- i zero problemów ze skóra na pupie - POLECAM!

W szafce: 20 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 20:49:45

Również sudocrem... Jest najlepszy :-)

W szafce: 79 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 20:50:16

Cytat

AnnaSt-d

Sudocrem- i zero problemów ze skóra na pupie - POLECAM!
Potwierdzam:)

W szafce: 42 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 20:50:55

ja z początku używałam sudocremu, ale ciężko się usuwał z sisiulki, na nieszczęście trafiłyśmy do szpitala z podejrzeniem zapalenia dróg moczowych i tam mi jedna z pielęgniarek przyniosła maść (wyglądem i konsysytencją przypomina wazelinę), którą stosują na oddziale noworodkowym i....jest rewelacyjna!!!!! przy wypisie poprosiłam o receptę na nią i dostałam bez problemu, używam jej już 4 miesiące i żadnych odparzeń i problemów z pupcią. I najważniejsze, na receptę kosztuje tylko 5 zł i starcza na ok. 1 miesiąc:) (recepty wypisuje mi lekarz prowadzący córcię)
Zainteresowanym spróbuję odczytać i podać z odpisu skład!

W szafce: 105 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Moderator
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:10:05

sudokrem - hmmm tu są podzielone opinie
ja polecam BEPANTHEN Plus krem

jest dobry a wszystko, używam go zimą do rąk, smarowałam świeżo zrobiony tatuaż, synkowi po urodzeniu sparowałam pupala :D

W szafce: 13 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:15:29

Fajny i w przystępnej cenie jest ALANTAN PLUS i LINOMAG (wydajny) NIVEA BABY też zdaje egzamin ... Jednak najważniejsze jest to aby przy każdej zmianie pieluszki umyć pupkę dziecka cieplutką wodą i delikatnym mydełkiem dla dzieci oraz pozwalać maluszkowi poleżeć bez pieluszki a z pewnością problemu nie będzie

W szafce: 72 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:18:54

a ja stosowalam mąke...:)

W szafce: 0 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:24:09

Ja zapobiegawczo używałam sudocremu,jest super,miałam ze szpitala próbkę bepantenu,ale mi nie pasował,uważam,że jak się używa dobrych pieluch,to krem na odparzenia jest potrzebny bardzo rzadko,ja używam pampersów i nie zmieniłabym ich na żadne inne pieluchy a wypróbowałam i huggies i bella.

W szafce: 51 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:24:34

Ja sudocrem od samego początku, super,polecam.

Status:
zweryfikowana
Moderator
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:25:23

ja smarowałam tylko przez kilka dni synkowi pupkę ale przestałam bo nie miał odparzeń a po co ładować krem jak nic się nie dzieje :/

Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:28:27

No właśnie a ja zastanawiam się czy smarować nadal. mój syn ma skończone 7 miesięcy i używam pieluchy Pampers. wsumie nic mu się nie dzieje ale jak Pani powyżej zapobiegawczo stosuję.

W szafce: 72 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:31:59

Ja tam stosowalam sudocrem ale jak cos sie zaczynalo dziac, a tak zapobiegawczo to co zmieniam pieluszke to posypuje maka ziemniaczano- naprawde polecam!!!!..;) babcine sposoby najlepsze hehehe

Status:
zweryfikowana
Moderator
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:35:31

Cytat

tuska19

No właśnie a ja zastanawiam się czy smarować nadal. mój syn ma skończone 7 miesięcy i używam pieluchy Pampers. wsumie nic mu się nie dzieje ale jak Pani powyżej zapobiegawczo stosuję.

ja smarowałam bo "mówili" że trzeba i jak ta głupia świeżo upieczona mamuśka słuchałam
poszłam do pediatry i mi wytłumaczyła że nie trzeba bo po co "męczyć" skórę kremami jak ona i tak "ledwo zipie" w pampersach :D

zamiast nawilżanych chusteczek to używałam wacików z wodą i przemywałam pupę i synek nigdy nie miał odparzeń.

W szafce: 145 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:47:13

bepanthen i kiedyś miałam świetną maść przez lekarkę zapisaną ale nie pamiętam nazwy:/

W szafce: 82 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:47:37

ja stosuje HIPP ale jak ktos chce zapraszam do mnie mam ggantyczny NOWY zapakowany krem penaten(500ml)- tyle ze mam tych kremow 10 i moge sie wymienic bo to sa wielkie kremy starczaja na kilka miesiecy(do 2012) i juz wiem ze nie złuzyje ich a taki jest wart ok 30-40zł wiec zapraszam

W szafce: 28 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:56:43

Sudokremu nie lubię, alantan fajny, bephanten lepszy, ale jak jest już mocne odparzenie to działa tylko stary poczciwy tormentiol!!! Poradziła mi to moja położna, naprawdę polecam, nakłada się bardzo cieniutko bo to mocna maść i wszystko znika. Sprawdzone!

W szafce: 85 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:57:43

ja mam ten problem teraz ... sudokremu używałam krótko bo jak dla mnie za ciężko się odmywa i nie za bardzo pomógł;/ cały czas używam linomagu a teraz też kremu bambino dla dzieci,odparzenie znikło w dwa dni

Status:
zweryfikowana
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 21:58:00

Cytat

CHRUPEK

Cytat

tuska19

ja smarowałam bo "mówili" że trzeba i jak ta głupia świeżo upieczona mamuśka słuchałam
poszłam do pediatry i mi wytłumaczyła że nie trzeba bo po co "męczyć" skórę kremami jak ona i tak "ledwo zipie" w pampersach :D

zamiast nawilżanych chusteczek to używałam wacików z wodą i przemywałam pupę i synek nigdy nie miał odparzeń.
No właśnie...ja też słyszałam smarowac trzeba to smaruję ale spróbuję chyba delikatnie od tego odejść a wrazie czegoś znów wróce do sudocremu

W szafce: 147 rzeczy
Status:
zweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/10
Kremy na odparzenia

03 lis 2009 - 22:02:11

Ja tez nie smarowalam pupci i uzywalam pieluch pampers i nam sie nic nie dzialo.Raz jak córka miala biegunke i sie pupcia odparzyla to sudocrem bardzo dobrze sie sprawdzil.Moja bratowa tez bardzo dobrze ten krem sobie chwali.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Aby się zarejestrować lub zalogować kliknij tutaj